duminică, 4 octombrie 2015

Capcanele atasamentelor in viata

...cel mai frumos "sport" din lume e detasarea. Aduce sanatate  sufleteasca ,si liniste...si pace !
Pentru cei care confunda detasarea cu nesimtire ( asta a fost sinonimul pe care mi l-a servit cineva)am un mesaj.Mi-e mila!
Aici se produce  eroarea.Din neintelegere  si superficialitate in tratarea unor stari.
Ma gandesc adeseori ca am zacut in mocirla asta de ignoranta o infinitate de ani...
Ma mai afund cateodata....dar simt imediat umezeala mocirlei si imi produce un sentiment de yeachhhh....pe care il am cand vad reptile.O chestie personala....
Pentru mine detasarea inseamna libertate. Eliberare.
                                                     
Un om atasat este o "minte muncita". Ai raspunderea atasamentului, te concentrezi pe el, gandul si sufletul este acolo, pentru si catre atasament.Ai uitat de Creator si de menire...ai uitat sa zbori si ai uitat de tine. Nu trebuie niciodata sa uiti de tine. Nu ai venit pe lume atasat de ceva si cineva. Ai sosit urlandu-ti libertatea  catre lume. Singur si gol.Ca un vas.
Ti s-a umplut mai apoi vasul cu multttt lapte si  somn.Cu joaca si cuvinte.A inceput sa dea pe afara si au inceput si legaturile, interactiunile. Atasamentul de mama si familie.De  oameni si lucruri. Posesivitatea si sentimentul de proprietate.E jucaria ta...e familia ta...e casa ta.
A inceput procesul  de atasament.Si cu el ...infernul !
Caci aici e lucratura si mecanismul. Ti se distrage atentia cu un milion de  alte lucruri de la drumul drept si corect. Atasamentele  te distrag. Ti se inoculeaza ideea ca asa trebuie. Ca asta e viata si asa au trait toti.Ca asa e corect si cinstit. Corect si cinstit pentru cine???!!!
Singurul care poate stabilii coordonatele  situatiei esti tu. Foloseste ce ai invatat , trecutul cu experientele si invataturile lui.Doar foloseste-l si detaseaza-te.
Azi si acum e km 0  si de aici esti iar singur si gol in fata vietii.Detasarea nu inseamna egoism.Inseamna maturitate. Corectitudine fata de tine, de sensul vietii tale si de scopul venirii tale pe lume.Inseamna sa fi corect fata de Creator.
Esti bucatica aia mica , mica de tot, care la marele bing-bang a tasnit prin Univers. Trebuie doar sa gasesti drumul si sa refaci mingea cea mare si luminoasa. Pentru ca ...the show must go on!!! Si nu se poate altfel decat cu tine .
Atasamentele ne atrag in capcane.Atat de bine mascate si perverse.Atat de greu de inteles pentru un om ocupat de atasamente lumesti.Este ca o Fata Morgana  care te atrage in adancul desertului promitandu-ti o oaza verde. Vesnic ratacitor intre dunele desertului vei ramane....atasat de ochii morganei cea frumoasa.Iluzie pura....
Cea mai tangibila cale este cea prin tunelul sufletesc.Detasarea de lume  si intrarea in portalul sufletului este cheia...nu a succesului.Este cheia nemuririi .
                                             

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu